Erlandsson: Socialdemokraterna glömmer bort delar av Sverige

Idag skriver Centerpartiets Eskil Erlandsson på SVT att Socialdemokraterna i flera frågor viker sig för, vad han menar är, en stadscentrerad politik driven av Miljöpartiet.

”Partiet använder formuleringar som ”Jobb i hela landet”, ”Hela Sverige ska leva” och ”Delar av Sverige glöms bort. Men tyvärr är det bara i retoriken som Socialdemokraterna lyfter fram hela Sverige. Tittar man på den faktiska politiken, då växer en helt annan bild fram”

”Regeringens planerade kilometerskatt har fått skarp kritik, inte minst för att den skulle innebära ett dråpslag mot landsbygden. Samma sak med flygskatten, som också kommer slå hårt mot landsbygden. 10 000 jobb hotas av flygskatten, många av dem på landsbygden, enligt siffror från branschen.”

Läs hela artikeln här