”Tyvärr är det Västerbottens ben som Löfven amputerar”

 

 

 

 

 

 

Riksdagsledamot Helena Lindahl (C) skriver i en debattartikel i Västerbottenskuriren idag att flygskatten är ett angrepp på norra Sverige:

”Flygnäringen med delvis statliga SAS i spetsen har varit tydliga med att långflygningarna från Stockholm med stor sannolikhet hamnar i Köpenhamn i stället. Det kommer kosta svenska jobb och försämra ekonomin, men det kommer också innebära att människor från Västerbotten i många fall kommer tvingas resa ner till Köpenhamn för anslutningsflyg ut i världen.

Norwegian har uppgett att flyget mellan Skellefteå och Stockholm blir direkt olönsamt. Det kan och kanske bör tolkas som att linjen därmed är hotad och Skellefteås infrastruktur gentemot övriga Sverige riskerar att försämras radikalt.”

Läs hela artikeln här